• Forside
  • /
  • Blog
  • /
  • Rumænien – en kommende europæisk stjerne?

19. juni 2001

Den italienske vinproducent Fabrio Albisetti er overbevist om, at Rumænien har store vinmæssige muligheder. Han har således investeret omkring 85 millioner kr. i rumænske vinmarker for at bevise det. Det skriver Decanter.com. Albisetti, der også ejer Castello della Paneratta i Toscana, har brugt 3 år på at restaurere 4 rumænske vingårde og plantet 400 ha vinmarker. De fire vingårde drives af lokale vinfolk med konsulenter fra Italien.

De første vine er netop blevet lanceret på Vinexpo i Bordeaux. Produktionen er allerede oppe på 2,5 mill. flasker om året, men skal op på 6 mill. i 2010. Halvdelen sælges på det lokale, rumænske marked, mens resten eksporteres. Albisetti mener, at mange af konditionerne for at dyrke vin i Rumænien kan sammenlignes med de forhold, der findes i Bordeaux og siger at for den “gamle vinverden”, er Rumænien den “nye vinverden”.

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine