• Forside
  • /
  • Blog
  • /
  • Rødvin sætter rygnings dårligdomme i bero

3. september 2003

I følge en græsk undersøgelse medvirker rødvin til at standse nogle af rygningens dårligdomme. I forsøget drak forsøgspersonerne 2 glas 250 ml. rødvin mens de røg en cigaret og dermed blev nogle af rygningens dårlige træk standset. Det er fenoler i rødvinen og ikke alkoholen, der er årsagen. Fenoler i rødvin blokerer for produktionen af endothelin-1, der medvirker til øget blodtryk og øger risikoen for hjerteslag.

Når man ryger en cigaret er det nok til at ødelægge arteriefunktionen i op til en time bagefter og dermed øge blodtrykket. Men det modvirker indtagelsen af fenoler (rødvin) altså.

Undersøgelsen understreger dog, at rygning har mange andre skadelige virkninger, som rødvin ikke kan modvirke, bl.a. forskellige kræftformer.

 

 

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine