• Forside
  • /
  • Blog
  • /
  • Priserne kan falde med op til 40% i Bordeaux i år

4. april 2003

Smagningerne af primeur vinene 2002 er godt i gang og det ser ud til at priserne vil falde for andet år i træk. Det skriver just-drinks.com. Og det på trods af, at kvaliteten ser ud til at være i orden og mængden er relativ lav. Efter nogle meget heftige priser på årgang 2000 faldt priserne sidste år med mellem 20% og 40% på årgang 2001 alt efter appellation og slot.

Og i år ser flere analytikere den samme trend af flere årsager. For det første er handlen med Bordeuax-vin er generelt i stagnation. For det andet er dollaren svag i forhold til Euro og det gør vinen dyrere for amerikanerne, som måske heller ikke er så begejstret for fransk vin p.t. For det tredje er aktiemarkederne også i bund og så er der endelig Irak-krigen, der skaber megen økonomisk usikkerhed.

Der er dog stor uenighed om hvor meget priserne falder. Nogle taler om et prisfald på op til 40% i forhold til 2001. Andre taler om en niveau som 1995-96, mens der sågar er nogle der mener at de slet ikke vil falde i forhold til 2001.

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine