• Forside
  • /
  • Blog
  • /
  • Priserne faldt på Hospices de Beaune auktionen

26. november 2004

På den traditionelle velgørenhedsauktion Hospices de Beaune, der afholdes den 3. søndag i november hvert år, faldt priserne i år. Rødvine faldt 33% og de hvide 21%. Det skal dog sammenlignes med de meget høje priser, som auktionen indbragte sidste år, hvor vinene steg med 21%. I alt indbragte auktionen 3 mill. €.

Det var forudset at priserne ville falde oven på to fantastiske årgange 2002 og 2003. Men de store prisfald har alligevel fået sindene i kog i Beaune. Folkene bag Hospices de Beaune anklager negocianterne for at have aftalt at priserne skulle falde drastisk, mens negocianterne kun indrømmer at have holdt et møde inden auktionen men hvor der ikke blev talt priser.

Egentlig er auktionen en velgørenhedsauktion for gamle, syge og svage i Beaune, men den anvendes også som et prisbarometer på årets høst. Og negocianterne ønsker at sende et signal til vinbønderne om, at de er nødt til at sætte priserne ned i år, hvis de vil handle med de store vinkøbmænd.

Formanden for Hospices de Beaune, borgmesteren i Beaune, foreslår at Hospices de Beaune måske selv skulle sælge vinene direkte fremfor at bortauktionere dem til negocianterne. Til det svarer formanden for negocianterne, Louis Fabrice Latour: “Det er det samme som at erklære krig!”

 

 

 

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine