25. november 2003

Forsøgsflasker af Australiens dyreste vin, Penfolds Grange, er blevet forsynet med skruelåg og resultaterne ser meget lovende ud. Det skriver Decanter.com. Penfolds har testet Grange med forskellige kapsler og propper siden starten af 1980’erne. Og forsøget er faldet heldigt ud, selvom det også har fastslået, hvor lidt kendskab man egentlig har til de kemiske processer, der foregår i flasken.

Umiddelbart ser det ud til at udviklingen med skruelåg foregår langsommere og mere stabilt end med korkprop. Men forskellen er lille, som lagring i en kold og en meget kold kælder. Men selv om forsøgene ser positive ud, skal man ikke regne med at få Grange på markedet med skruelåg foreløbig. Man ved stadig for lidt om, hvordan en “skruelågs-vin” ser ud efter årtier i kælderen. Og en investor med 5 kasser Grange i kælderen vil nok ikke blive glad for rustne skruelåg efter 35 år…

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine