12. september 2003

Så er Robert Parker endelig kommet til Bordeaux for at smage årgang 2002 – et halvt år efter de officielle primeur-smagninger. Hans bedømmelser, der normalt har stor indflydelse på prissætningen af Bordeaux-vin, vil højst sandsynligt først komme i Wine Advocate i december eller februar, måske allerede i oktober. Men Parker har dog løftet lidt af sløret i et interview til avisen Sud Ouest. Her udtaler han, at han er positivt overrasket over kvaliteten og han er ikke i tvivl om, at den højre bred (Pomerol og St.Emilion) er den svageste.

Han udtaler at Cabernet Sauvignon har klaret sig bedst og at årgangen er en succes i Graves og Medoc, hvor de bedste vine fra Pauillac er på niveau med den fantastiske årgang 2000.

Er man smart, bør man nok købe nogle af disse vine nu, da priserne helt sikkert vil stige, når Parker offentliggør sine bedømmelser og point.

I øvrigt udtaler Parker også til avisen, at han vil fortsætte som vinkritiker 10 år endnu og vil koncentrere sig om Bordeaux og Rhône. Bordeaux er for Parker det alle andre benchmarker imod og tilføjede, at hans favoritvin er Haut-Brion 1989.

 

 

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine