• Forside
  • /
  • Blog
  • /
  • Parker holder måske sine bedømmelser af Bordeaux 2002 tilbage

11. marts 2003

Den amerikanske vinguru Robert Parker vil måske ikke offentliggøre sine bedømmelser af Bordeaux 2002 før juni måned 2003. Parker er træt af, at mange af vinproducenterne i Bordeaux bruger hans score til at fastsætte prisen på vinen. Derfor vil han i år smage vinene som altid i Bordeaux i marts og hvis det er en rigtig god årgang vil han publicere resultatet i april nummeret af hans “The Wine Advocare”. Er årgangen mindre god kommer resultatet først i juni nummeret og på det tidspunkt har slottene været nødt til at fastsætte en primeur priserne på deres vine.

Parker er overbevist om, at Bordeaux får et svært år på grund af en usikker verdensøkonomi, trussel om krig og da årgang 2001 stadig sælger og ikke er udsolgt. Markedet er mættet med Bordeaux-vin til høje priser og det gør den svær at sælge, mener Parker.

Til Decanter.com har Parker endvidere udtalt: “Jeg synes det er tåbeligt at lægge så megen vægt og troværdighed på ordet fra én mand”.

Parkers udtalelser får en god medfart i Bordeuax, bl.a. fra den tidligere formand for Grand Cru slottene Alain Raynaud, der kaldet det et godt skridt at lade priserne komme før bedømmelserne.

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine