• Forside
  • /
  • Blog
  • /
  • Paris’ største vinforretning fylder 1 år

25. september 2003

Den eneste såkaldte vin megastore i Paris, Lavinia, er netop fyldt 1 år. Og ejerne gnider sig i hænderne, for det går rigtigt godt med forretningen. Det at åbne en kæmpe vinforretning i tre etager og med over 6.000 flasker vin på hylderne i centrum af Paris var ellers af mange dømt til at mislykkes. Det parisiske vinmarked er domineret af mindre vinhandlere og supermarkeder og sortimentet er normalt overvejende fransk. Men Lavinia gik imod strømmen og har mere end 1.000 forskellige ikke-franske vinmærker i sortimentet.lavinia

Omsætningen det første år blev på 6 mill. Euro (45 mill. kr.), mere end 50% bedre end forventet og væksten ser ikke ud til at stoppe endnu. Successen tilskrives bl.a. servicen, der er helt i top. Andre kæmpe vinforretninger baserer sig normalt på en slags lagersalg uden for byerne. Lavinia er gået den modsatte vej. Vinene er flot opstillet og der er ikke mindre end 15 sommelierer ansat til at vejlede kunderne. Temperaturen og fugtigheden er kontrolleret og der er et specielt rum, hvor temperaturen konstant er 14 grader.

 

 

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine