• Forside
  • /
  • Blog
  • /
  • OK at drikke og køre, siger franske vinfolk

21. november 2003

Det er OK at drikke 2-3 glas vin, selvom man skal køre bil, siger den franske vinindustri. I direkte modsætning til en kampagne fra staten om at reducere antallet af spritbilister. Vinproducenterne er hårdt ramt på pengepungen, da salget af vin i restauranter er gået mere end 15% tilbage, efter regeringen startede en kampagne for at stoppe spritbilisme. Frankrig er et af de værste lande i Europa, når det kommer til trafiksikkerhed og af de over 7.000 årlige trafikdødsfald, er alkohol involveret i 30%.

Regeringen har opfordret folk til overhovedet ikke at drikke så meget som et glas vin, hvis de skal køre. Og det er det vinorganisationerne, CNAOC og Afivin, nu forsøger at ændre. Afivin mener, at restaurantgæster skal have at vide, at de godt kan drikke 2-3 glas vin og køre alligevel. Og organisationen vil nu distribuere alkohol testapparater til restauranter i hele Frankrig til næste år.

I øvrigt er antallet af dødsfald faldet med 20% i Frankrig i 2003 efter kampagnen blev iværksat. Så døm selv, hvad der virker mest rimeligt…

 

 

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine