• Forside
  • /
  • Blog
  • /
  • Nyt tysk klassifikationssystem på vej

31. august 2001

En gruppe på mere end 200 af de bedste vinproducenter i Tyskland har fremlagt et forslag til en ny klassifikation af de tyske vine. Det skriver WineSpectator.com. Klassifikationen er endnu ikke godkendt, men den gør op med den nuværende klassifikation, der inddeler vinene efter modenhed og sukkerindhold. Den nye klassifikation kan sammenlignes med det system man kender fra Bourgogne med Grand Cru, Premier Cru og Village. Det vil sige at vinene klassificeres efter beliggenhed eller terroir. Det nuværende “Prädikat-system” bevares dog og den nye klassifikation vil blive en del af det nuværende system.

Det laveste niveau i det nye system kaldes Gutsweine eller Ortsweine og beskriver vine, der kommer fra en bestemt by eller område, f.eks. Rheingau Riesling. Det næste niveau kaldes Klassifizierter Lagenwein. Det dækker over vine fra klassificerede vinmarker med druer, der er traditionelle for området. Den højeste klassifikation kaldes Erste Gewächs og vil kun bære vinmarkens navn. Der stilles ekstra krav til høstudbytte og lagring af vinene.

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine