Cappa Vin har netop introduceret det sicilianske vinhus Benanti på det danske marked. Huset har i dag opnået international anerkendelse for sin kvalitet og store arbejde med at bevare den stolte vintradition på vulkanen Etna. Som ejer af en stor farmaceutisk virksomhed valgte Guiseppe Benanti for ti år siden at investere en del af sin kapital i vinproduktion. I dag har han 90 hektarer på både syd- og nordsiden af Etna, og mange af hektarerne består af gamle stokke, der har været opgivet og overladt til sig selv i årevis, fordi områdets bønder ikke ønskede ar arbejde med det vanskelige terræn.
I dag har Benanti genskabt de eroderede stenterrasser og al dyrkningen på de stejle skråninger foregår med håndkraft. Med en voksehøjde på mellem 500 og 1000 meter over havets overflade giver familiens stokke i dag ekceptionelle vine. Høsttidspunktet ligger to-tre uger senere end på resten af Sicilien, og det øger kompleksiteten i druerne. De vine der dyrkes på nordsiden af vulkanen giver vine med en stor elegance, struktur og vinøsitet. Det er vine med en fransk syrestruktur og meget anderledes end det, man typisk ser fra Sicilien. “Vi er ikke på Sicilien, vi er på Etna,” som Giuseppe Benanti siger. Benanti’s hvidvin Pietramarina – der er blevet tildelt 3 glas i Gambero Rosso’s Vinid’Itali 2004 – er lavet på ren Carricante, og en række af hans 2-glas vine er lavet på de røde druer Nerello Mascalese og Nerello Cappuccio. Huset fremstiller i alt 5 hvidvine, 9 rødvine og en dessertvin – en Passito di Pantelleria.
Se mere på www.vinicolabenanti.it og på www.cappa.dk.