• Forside
  • /
  • Blog
  • /
  • Ny østrigsk klassifikation vinder frem

25. april 2003

Producenter i Østrig er begyndt at anvende en ny klassifikation, der lægger mere vægt på oprindelse end druetype. Det skriver Decanter.com. Indtil nu er østrigsk vin blevet klassificeret efter druetype og delt ind i forskellige kvalitetsgrader a la det tyske system. Det nye DAC-system (Districtus Austria Controllatus) har fokus på oprindelseområdet eller distriktet og kun én druetype pr. område kan indgå i den nye klassifikation.

I regionen Weinviertel nord for Wien bruger mere end 400 producenter allerede den nye klassifikation for druen Grüner Veltliner og kalder nu vinen ‘Weinviertel DAC’. Mittelburgenland forventes at følge efter med høsten 2003 for dets røde Blaufränkisch vine.

Ved at gå over til det nye system håber østrigerne på at skabe mærker som Chablis, Chianti eller Rioja, som gør det nemmere for vinhandlere og restauranter at sælge vinen – især uden for Østrig.

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine