12. september 2002

Så begynder den første Madeira Colheita at komme på markedet efter Madeira Wine Institute gjorde det lovligt at producere en sådan vin. Det skriver WineSpectator. com. Colheita er en ny stil fremstillet af en enkelt årgang. Den kan drikkes, når den kommer på markedet, men kan også gemmes i utallige år. Den skal appellere til den moderne forbruger, der ikke selv vil lagre vinen i mange år, inden den kan drikkes.

Traditionelt er Madeira blevet fremstillet som årgangs Madeira eller som en blanding med angivelse af hvor gammel vinen er i gennemsnit, f.eks. 10 years old. En Colheita Madeira skal kun lagre 5 år på fad og et år på flaske inden den må frigives i forhold til en årgangsmadeira, der skal lagre mindst 20 år på fad og 2 år på flaske.

Madeira producenterne håber, at den nye Colheita kan få forbrugerne tilbage til Madeira’en, som mange steder er gået helt i glemmebogen.

Er du interesseret i Madeira i Danmark kan du se mere her:

http://www.madeira-wine.dk/

 

 

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine