25. oktober 2002

I Frankrig er der planer om at tillade producenter at gå uden om den strikse Appellation Controllée lovgivning. Planen er at skabe en ny vinkategori, der kaldes “Cepage de France” – hvilket hentyder til vine produceret på én drue (cepage), som man kender det fra mange andre vinlande. Ideen er at en sådan vin skal indeholde mindst 80% af en bestemt druetype (i dag skal det være 100%) og man vil tillade at bruge træchips, som i dag er forbudt. Til gengæld må der så ikke stå noget om hvilken region eller kommune vinen kommer fra.

Planen er et svar på den øget konkurrence fransk vin oplever fra især oversøiske producenter og et svar på det, den moderne forbruger efterspørger. Samtidig vil forslaget dulme den stigende utilfredshed, der hersker blandt mange af Frankrigs vinbønder og give dem større mulighed for at konkurrere med andre landes vinbønder.

Desværre giver forslaget ingen garanti for bedre vin. Måske tværtimod. Og det vil på længere sigt hverken gavne forbrugerne eller fransk vin.

 

 

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine