• Forside
  • /
  • Blog
  • /
  • Ny Cru Bourgeois klassifikation skaber debat

27. juni 2003

For første gang er Cru Bourgeois klassifikationen blevet en lov samtidig med, at den er blevet revideret. Og som man kunne forvente er nogle tilfredse mens andre er utilfredse med resultatet. I alt 490 slotte fra Medoc har ansøgt om at blive optaget i klassifikationen, men kun 247 fandt vej til listen. Klassifikationen er opdelt i 3 kategorier; Cru Bourgeois Exceptionelle (9 slotte), Cru Bourgeois Superieur (87) og Cru Bourgeois (151).

Et af de bedste “gamle” Cru Bourgeois slotte, Sociando Mallet, er slet ikke med i den nye, da ejeren synes, at slottets ry er så godt at han ikke behøvede at ansøge! De 9 bedste Exceptionelle slotte er i øvrigt; Chasse Spleen, Haut Marbuzet, Labegorce Zede, Ormes de Pez, Pez, Phelan Segur, Potensac, Poujeaux og Siran.

Der er selvfølgelig mest kritik fra de slotte, der føler sig forbigået eller som føler de burde have haft en højere klassifikation. Kritikken går på at det kun er vine fra 1994 til 1999, der har indgået i vurderingen, og således ikke tidligere tiders bedrifter. Endvidere har kritikken gået på at nogle af bedømmelseskomiteens medlemmer selv har haft slotte med i bedømmelsen.

Hvorom alting er, så er klassifikationen her og den er lov! Du kan downloade den officielle udskrift her:

https://www.vinforum.dk/download/classement_crus_bourgeois.pdf

 

 

 

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine