19. januar 2001

I et forsøg på at generobre den tyske vins markedsandel, er de tyske vinproducenter blevet enige om en ny betegnelse for deres tørre vine. Betegnelse bliver “Classic” og “Selection”. I følge en pressemeddelelse fra Det tyske Vininstitut er Classic gode, tørre kvalitetsvine, fremstillet på de klassiske tyske druer. Målet er, at ca. 20% af den tyske produktion skal falde ind under denne kategori.

Selection er derimod topkategorien for tørre vine fremover. Kun de bedste 2-3% af produktionen kommer med her og vinene skal være blandt de bedste tørre hvidvine i verden. For at kunne kalde sig Selection må høstudbyttet maksimalt være 60 hektoliter pr. ha, der skal håndplukkes, min. 12,2 alkohol % og vinene skal klare en blindsmagning.

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine