• Forside
  • /
  • Blog
  • /
  • Nu må Syrah også kaldes for Shiraz i Frankrig

19. marts 2004

Med en bemærkelsesværdig indrømmelse til de nye fremadstormende vinlande, har franskmændene besluttet at Syrah nu må kaldes for Shiraz på franske vine. Shiraz er den australske (engelske) skrivemåde og er benyttet stort set alle steder uden for Frankrig. Ved at også franske vine nu må skrive Shiraz, håber franskmændene, at vinene bedre kan konkurrere mod udenlandske konkurrenter.

Denne beslutning tolkes af nogle som et nederlag for det franske appellation system, som klassificerer geografiske områder, fremfor vinens druetype og producent, som er kendetegnet ved oversøiske vine. For mange forbrugere er det f.eks. lettere at forstå, at vinen er en Shiraz, fremfor en AOC Corbieres.

Der er ingen tvivl om at det franske vinsystem skal gennemgå flere tilsvarende ændringer, hvis man skal stoppe den faldende markedsandel på verdensmarkedet. De sidste 10 år er den faldet fra 50% til 40%.

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine