• Forside
  • /
  • Blog
  • /
  • Mulig snyd med 100 år gammel Château Margaux

12. april 2002

På foranledning af Château Margaux’ direktør undersøger politiet nu en større samling af Château Margaux og Château Lafite fra år 1900. Det skriver Decanter.com. Samlingen var sat til salg hos et fransk auktionshus og direktør Pontallier blev mistænkelig, da auktionskataloget omtalte, at vinene var blevet omproppet og opfyldt med tilladelse fra slottet. Slottet havde dog aldrig givet denne tilladelse. Pontallier bad auktionshuset om at tilføje dette, men var alligevel i tvivl om, at vinene kunne være blevet fyldt op med en yngre årgang.

Vinene stammer fra en belgisk samler, der har solgt vinene til en vinhandler, der har fået omproppet flaskerne hos det kendte firma Barton & Guestier. Det er helt normalt at omproppe så gamle vine og fylde dem op med vin fra samme årgang. Men det sker altid under opsyn af det pågældende slot.

Politiet undersøger nu, om der er tale om forfalskning af både Château Margaux og Château Lafite og om der evt. er andre slotte involveret.

 

 

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine