• Forside
  • /
  • Blog
  • /
  • Moueix går til angreb mod overkoncentration

18. december 2003

Christian Moueix, ejeren af bl.a. Château Petrus, er kritisk over for de nye ekstreme vine fra Bordeaux og Spanien. Her er det blevet mode at fjerne mange drueklaser fra vinstokken, så man “overkoncentrerer” vinen, der dermed efter Moueix’ mening bliver ubalanceret og udrikkelig. Dette udtalte Moueix ved et møde i London for nylig. “Et af mine største kritikpunkter ved moderne vine er, at de er meget vanskelige at drikke. Der er en tendens i Bordeaux og Spanien til kun at efterlade 3-4 drueklaser på vinstokken. Resultatet er vine, der gør sig godt i smagninger, men som er udrikkelige”, sagde Moueix og sluttede med at sige: “Lad være med at drikke moderne vine!”

I øvrigt var Moueix af den holdning, at årgang 2003 i Bordeaux er “perfekt” og hvis en producent ikke kan lave god vin fra årgangen, er det producentens egen skyld. Overdreven brug af nyt egefad fik også et par ord med på vejen. “Folk tror at vinen er bedre, hvis den smager af egefad. For mig er egetræ en forkert smag – vin skal smage af frugt.”

 

 

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine