• Forside
  • /
  • Blog
  • /
  • Mondavi’s bestyrelsesformand ærgelig over mediernes udlægning af frasalg

24. september 2004

I sidste uge beskrev vi, hvordan Mondavi Corporation ønsker at skille sig af med deres top vine og vingårde. Nu kritiserer Mondavi’s bestyrelsesformand medierne for at have vendt tingene på hovedet i udlægningen af historien. Ted Hall siger at frasalget af luksusmærkerne især sker for at få dem på private hænder, hvor de ikke skal tage hensyn til kortsigtede resultater som følge af børsmarkedet.

Samtidig vil frasalget give mulighed for at skabe et “meget virkningsfuldt lifestyle vinfirma”. I dag udgør vine til en pris på under 15$ 86% af salget i mængde og 77% af den samlede omsætning. Men det er begivenhederne på de små luksus-vingårde, der er i mediernes søgelys (læs Mondavi familie-fejde!) og det overskygger de brede mærkers succes.

I øvrigt mener Hall at frasalget vil gavne “shareholder value” – også for Mondavi-familien, der sidder på 40% af aktierne. I øvrigt retter Hall en misforståelse, idet luksusmærkerne ikke skal frasælges, men blot lægges uden for Mondavi Corporation. Det åbner muligheden for at de kan blive selvstændige selskaber med de nuværende aktionærer.

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine