• Forside
  • /
  • Blog
  • /
  • Markant fald i antallet af vinproducenter i Bordeaux de næste 10 år

3. juni 2004

Omstruktureringer i Bordeaux i de næste 10 år vil betyde, at antallet af vinproducenter falder til det halve. Og det selvom arealet med vinmarker og antal personer, der arbejder i branchen, bevares. Det siger direktøren for en af de største negocianter i Bordeaux, Jean-Marie Chadronnier fra Dourthe Kressmann.

Chadronnier er hård ved sine kolleger i Bordeaux; “Mindst 1/3 af producenterne er forældet, deres vinmarker er ikke op til standard og deres kældre er forældet – de arbejder i en kultur, der er forbi”, udtaler Chadronnier til Harpers Wine. “Disse vinbønder vil forsvinde i løbet af en kort årrække, da forbrugeren ikke vil betale prisen for almindelig bordeaux-vin, der ikke lever op til moderne standard. Deres vinmarker vil blive overtaget af større firmaer, der med stordriftsfordele kan producere almindelig bordeaux-vin af høj kvalitet og til en fornuftig pris – og som i øvrigt kan konkurrere med vin fra oversøiske lande.” Det mener Jean-Marie Chadronnier i hvert fald.

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine