• Forside
  • /
  • Blog
  • /
  • Marcel Bize fra Domaine Leroy i Bourgogne er død

27. august 2004

Marcel Bize, hvis hustru Lalou Bize-Leroy driver to af Bourgognes førende domainer, er død af cancer, 80 år gammel. Marcel Bize og Lalou, der er 72 år, delte en passion for vin og var uadskillelige siden de mødtes i 1958. Marcel Bize spillede en vigtig rolle i sin hustrus ekstraordinære og nogen gange kontroversielle karriere som en af Bourgogne’s mest indflydelsesrige vinproducenter de sidste 15 år. Han var hendes rådgiver, coach og forsvarer.

Parret gjorde for alvor en forskel, da de startede Domaine Leroy i 1988. Fra årgang 1990 og fremefter satte de nye standarder for kvalitet for regionen ved lavt udbytte fra biodynamisk dyrkede vinmarker. Domaine Leroy blev en alvorlig konkurrent til Bourgognes mest berømte vingård, Domaine de la Romanée-Conti. En vingård som Bize-Leroy ejer 25% af. Det skabte da også splid, da Domaine Leroy blev en realitet. Lalou Bize-Leroy måtte forlade et job som direktør på DRC.

Mens Lalou var den udadvendte var Marcel den rolige type, der havde styr på hjemmefronten og trak i trådene bag kulisserne.

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine