10. maj 2000

Penfolds har lanceret en “lillebror” til den kendte og dyre vin Penfolds Grange – en af Australiens bedste vine. Vinen er tiltænkt at dække hullet mellem Penfolds Grange og de mindre dyre vine, som Penfolds producerer på druen Shiraz. Vinen kommer til at hedde RWT Shiraz, hvor RWT står for “Red Winemaking Trial”.

RWT Shiraz blev lanceret samtidig med frigivelsen og salget af de øvrige stjerner i Penfolds sortiment. Penfolds Grange 1995 blev solgt til en pris på 290 australske $ eller kr. 1.389,- pr. flaske – en vin for de kræsne og med pengepungen i orden. I øvrigt er Penfolds Grange flasker blevet forsynet med en “elektronisk signatur”, der skal gøre det umuligt at kopiere flaskerne og gentage det snyderi, som tidligere er lavet med denne vin.

RWT Grange gik for 80 australske $ eller kr. 375,- pr. flaske. Spændende om den danske importør får nogle flasker hjem af denne vin.

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine