• Forside
  • /
  • Blog
  • /
  • Le Figaro giver 20 råd til at redde fransk vin

19. november 2004

Den franske avis Le Figaro har trykt 20 gode råde for at få Frankrig ud af den nuværende vinkrise. I en 5-siders artikel bringes forskellige ideer og forslag fra den franske vinbranche til torvs. Her er forslag om at måtte tilføre træ-chips, rive vinstokke op og skærpe appellation-kontrollen. Men også anderledes indpakning indgår. F.eks. ønsker Olivier Decelle, der bl.a. ejer Mas-Amiel i Roussillon og et Bordeaux-slot, at komme sin cru bourgeois vin på 3-liters bag-in-box.

Robert Parker foreslår at tillade Bordeaux-producenter at plante nye druetyper, f.eks. Syrah og Grenache, mens Jean-Luc Thunevin fra Château Valandraud foreslår at blande vin fra Bordeaux og Cahors i en ny appellation, Vin de Pays d’Atlantique. Thunevin mener også at man må gøre op med måden at sælge vinen på, så de bedste vine også kommer i supermarkeder. “Det er alligevel der, folk handler”, siger han.

Der er også flere mere forretningsmæssige forslag. F.eks. at markedsføringen over for kvinder skal styrkes, da det er dem, der køber vinene.

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine