21. november 2003

Den gode sommer i Europa i 2003 har også forbedret kvaliteten af den bark, der anvendes til at lave kork-propper af. De høje temperaturer udtørrede træet tidligt i sæsonen og gjorde barken næsten perfekt ved høsten. “Når træet er fugtigt kan det være svært at få barken af og der opstår nemt brækage i den. Men i år kom barken nemt af.” Det siger Jochen Michalski, der er direktør for det amerikanske kork-firma Cork Supply USA.kork

Kork produceres af barken fra de såkaldte kork-egetræer, der især vokser i Portugal, men også i andre Middelhavslande. Barken er kun kraftig nok til at blive høstet hver 9-10. år, så det kræver god planlægning i skovarbejdet. En kork-eg kan blive 200 år.

 

 

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine