3. december 2001

Man kan ikke altid stole på de alkohol-procenter, der opgives på vinetiketter. Det skriver The West Australian. I følge avisen har en række af af Australiens narkotika- og alkoholrådgivere undersøgt seks populære vine og fundet, at fire indeholdt mere alkohol end anført på etiketten, mens to indeholdt mindre. Typisk indeholdt en Brokenwood Cricket Pitch Sauvignon/Sémillon 11,1 % alkohol sammenlignet med de 12,5 % på etiketten, og en Lindemans Bin 65 Chardonnay indeholdt 13,4 % og ikke etikettens %.

Nu er afvigelserne måske ikke så store, men det kan blandt andet være et problem, når man vil vurdere, hvor mange genstande man har indtaget, før man kører bil. En tidligere undersøgelse i Storbritannien tidligere på året viste lignende resultater. I øvrigt er det helt i orden med afvigelser. I Europa tillades en forskel på 0,5 %, mens forskellen i Australien gerne må være 1,5 %.

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine