• Forside
  • /
  • Blog
  • /
  • International definition af Icewine (Eiswein)

19. august 2003

Efter langvarigt canadisk pres, ser det nu ud til at der skabes en international definition af Icewine (Eiswein). Det skriver Decanter.com. Definitionen forventes at blive foreslået af Office International de la Vigne et du Vin (OIV) i næste måned efter en årelang canadisk kampagne. Canadierne har længe kæmpet for at kunstigt frosne druer ikke må indgå i fremstillingen af rigtig Icewine (Eiswein), da de typisk er billigere og af en dårligere kvalitet. Sammen med Tyskland og Østrig er Canada førende når det gælder fremstilling af Eiswein.

Forslaget vil definere en Icewine (Eiswein) som “en vin, der er fremstillet udelukkende af most fra druer, der er specielt udvalgt i vinmarken og som ikke har undergået nogen fysisk proces”. Og “druerne, der anvendes til Icewine, skal være frosne under høsten og presses frosne. Frosten skal være mindst -7ºC. I dag gælder disse regler i Canada, Tyskland og Østrig, mens især USA og Schweiz producerer kunstigt fremstillet Icewine (Eiswein).

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine