• Forside
  • /
  • Blog
  • /
  • Ingen Barolo i år og også problemer i Chianti

27. september 2002

Det ser ikke ud til, at der bliver megen Barolo i år og i Chianti håber producenterne på det bedste. I Piemonte ødelagde en haglstorm meget af Barolo høsten tidligere på måneden og derfor bliver det kun meget lidt Barolo, der bliver produceret af årgang 2002. Vinproducenten Poderi Marcarini fortæller til Decanter.com, at hele hans høst af Dolcetto og Nebbiolo blev ødelagt i stormen og at det koster ham omkring 11 mill. kr.

I Chianti i Toscana har juli, august og september været de mest regnfulde i mange år. Risikoen for råd og svamp har derfor været særlig stor i år. Var dette sket for 10 år siden, havde det meste af høsten sikkert været ødelagt, men da teknologien i marken er blevet væsentligt øget, redder man alligevel en fornuftig høst i land.

Høsten forventes at gå i gang meget snart, da vejret er blevet bedre, selvom druerne ikke er helt modne alle steder. Men mange tør ikke vente og tage risikoen med, at det skulle begynde at regne igen og hele høsten derfor må kasseres.

Så alt tyder på, at det ikke er årgang 2002 fra Italiens vi som forbrugere skal kaste os over, når (eller hvis) vinene kommer på markedet.

 

 

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine