• Forside
  • /
  • Blog
  • /
  • Garageproducent starter op i Australien

19. april 2002

En af de såkaldte garageproducenter i Bordeaux, Jonathan Maltus, vil nu lave den første garagevin i Australien. Det skriver Decanter.com. Ejeren af Château Teyssier i St. Emilion har købt tre parceller i Barossa og Eden Valley i Australien. En af parcellerne har tidligere været anvendt til Penfold’s Grange.

Maltus vil producere to vine, Exile og Emigré, i en typisk fransk stil. Det vil blive den første “garagevin” i Australien, selvom Maltus ikke selv lægger så meget i dette begreb, men bare vil lave god vin. Vinene vil blive fremstillet på druer fra op til 100 år gamle vinstokke. Det drejer sig om Mourvèdre, Grenache og Shiraz. Der bliver ikke sparet på noget. Det kommer til at foregå i en helt ny vingård, hvor det meste af inventaret er sendt fra Frankrig.

Det bliver fremstillet 1.000 kasser af førstevinen Exile og 2.000 kasser Emigré og de første vine kommer på gaden i 2003.

 

 

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine