• Forside
  • /
  • Blog
  • /
  • Frygt for fiasko hvis 2001-priser stiger i Bordeaux

13. marts 2002

Flere engelske vinhandlere advarer slottene i Bordeaux om risikoen for en salgsfiasko, hvis ikke priserne for årgang 2001 er markant lavere end i 2000. Det skriver Decanter.com. Sidste år lod nogle af slottene – især 1. Cru – priserne stige med op til 75%. I år frygter mange vinhandlere at også 2001 priserne vil stige og det kan få kunderne til at holde sig væk. Man er bange for at stå i en situation som 1997-årgangen, som mange stadig har store lagre af og i dag sælges under prisen, de først blev udbudt til.

Også mange vine fra årgang 1998 og 1999 tilbydes i dag til samme priser, som de første En Primeur priser – normalt er der en stigning i priserne, når først vinen har været på markedet i et stykke tid. Slotsejerne tager det med ophøjet ro. Er vinbedømmelserne fra Parker og WineSpectator i top, ja så falder priserne højst sandsynligt ikke. Er det derimod en gennemsnitsårgang, må det forventes at priserne generelt vil falde.

 

 

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine