• Forside
  • /
  • Blog
  • /
  • Fransk Dansk Kompagni skifter navn og udvider

8. oktober 2003

Efter snart 5 års aktivitet med import af franske vine skifter Fransk Dansk Kompagni navn til Compagniet. Dette er valgt dels på grund af ny kommunikationsstrategi og dels fordi sortimentet nu udvides til også at indeholde kvalitetsvine fra Italien. Da ejeren af Compagniet Helge M.L. Sidor’s kendskab til Italien og italiensk vin endnu er yderst begrænset, er Flemming Deichmann blevet knyttet til Compagniet. Flemming Deichmann, der også er bosiddende i Jersie Landsby, er arkitekt af profession, ‘gastronomisk kogemand’ og sidst men ikke mindst så begejstret for italiensk vin og mad, at man kunne forledes til at kalde ham ‘en gastronomisk tifòso’.

Vine fra de fleste af de vinmagere, som Fransk Dansk Kompagni gennem årene har haft på hylderne, vil fortsat være at finde i sortimentet f.eks. Domaine Marcel Deiss i Alsace, Alain Brumonts vine fra Ch. Montus i Madiran, Etienne Montès vine fra Ch. La Casenove i Roussillon og Dr. Frédéric Brochet vine fra AMPELIDÆ i la Vienne i Loiredalen.

Dertil kommer nu Josef Niedermayr fra Girlan (Bolzano) Alto Adige, San Fabiano Calcinaia fra Castellina in Chianti, I Giusti & Zanza fra Fauglia syd for Pisa i Toscana, Fratelli Pecchenino fra Dogliano i Langheområdet i Piemonte og Claudio Alario fra Diano d`Alba i Langheområdet i Piemonte.

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine