• Forside
  • /
  • Blog
  • /
  • Francis Ford Coppola giver 240 mill. kr. for vinmark

12. december 2002

Francis Ford Coppola har købt en af de mest eftertragtede vinmarker i Napa Valley for 240 mill. kr. efter et tæt opgør med andre bydere. Coppola, der måske er mest kendt som filminstruktør, har købt J.J. Cohn Vineyard i Rutherford, som han nu kan lægge til Niebaum-Coppola Estate Winery. Efter sigende startede købsprisen på 24 mill. $, men endte altså på 31,5 mill. $. Blandt byderne var Robert Mondavi, men han måtte altså give op over for Coppola’s bud.

Den høje pris har samtidig afvist rygterne om, at priserne på vinmarker i Californien måske ville falde på grund af den afmattede økonomiske situation.

Coppola har købt 24 ha., hvor de 18 er plantet med Cabernet Sauvignon og Merlot. I alt har Coppola nu lidt over 100 ha. i Rutherford, som er et af de vigtigste områder for Cabernet i Napa Valley. Druerne fra Cohn skal især anvendes i Rubicon – Coppolas flagskib. Cohn har indtil nu solgt druer til vinmagere som Coppola, Joseph Phelps, Opus One og Beringer Blass.

 

 

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine