• Forside
  • /
  • Blog
  • /
  • Flere vinmarker opgraderet til Premier Cru i Bourgogne

8. marts 2002

For første gang i 5 år er vinmarker blevet opgraderet fra almindelig “kommune” appellation til den højere Premier Cru i Bourgogne. De reklassificerede marker er beliggende i Côte de Beaune, nærmere betegnet i kommunerne Ladoix-Serrigny og Pernand-Vergelesses. Sådanne opgraderinger er sjældne i Frankrig og de opnås kun efter mange års “kamp” med myndighederne. Reklassificeringen har enorm betydning for de implicerede vingårde, da en højere klassifikation automatisk giver mulighed for at forlange mere for vinen.

Ifølge INAO, Institut National des Appellations d’Origine, bliver en mark kun Premier Cru, hvis den har en speciel beliggenhed og terroir og konstant producerer druer af høj kvalitet. Premier Cru status gives i Bourgogne til den enkelte mark og ikke til de vingårde, som producerer vinen.

I Ladoix-Serrigny blev 4 vinmarker på i alt 12 ha tildelt Premier Cru status. Den ene, Les Buis, er kun Premier Cru for Pinot Noir, mens de øvrige, Les Grêchons et Foutrières, En Naget og Le Rognet et Corton er det for Chardonnay alene. Navnene på vinproducenterne var ikke tilgængelige.

I Pernand-Vergelesses blev 3 vinmarker på i alt 13 ha til Premier Cru, men kun for Chardonnay. Det er: Sous Frétille, Le Clos Le Village (ejet af Domaine Rapet Père & Fils, som importeres af Theis Vine i Danmark) og Clos Berthier (ejet af Domaine P. Dubreuil-Fontaine Père & Fils).

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine