• Forside
  • /
  • Blog
  • /
  • Ex-Yquem ejer stopper udgivelsen af bog om Bordeaux

12. august 2004

En kontroversiel ny bog om Bordeaux er blevet trukket tilbage efter et sagsanlæg fra den tidligere leder af Château d’Yquem. Grev Alexandre de Lur Saluces, som i maj måned i år blev tvunget på pension af ejeren af Château d’Yquem, LVMH, har anlagt sag mod forfatteren af en ny bog med titlen “Noble Rot: A Bordeaux Wine Revolution”. Lur Saluces er fortørnet over 5 passager i bogen, der beskriver hans forhold til hans fætter Baron Louis Hainguerlot og beskriver den bitre strid, der var i familien om ejerskabet og ledelsen af slottet. En strid, der delvist endte i 1996, hvor Alexandres bror og andre slægtninge solgte 55% af slottet til luksus-firmaet LVMH.

Forfatteren William Echikson fortæller, at Lur Saluces har været modstander af bogen fra starten af og overhovedet ikke ønsker at noget skal skrives om affæren – og derfor heller ikke har medvirket til interview eller udtalelser. Lur Saluces kræver 60.000 € i erstatning fra forlaget.

 

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine