• Forside
  • /
  • Arrangementer
  • /
  • VIP Vinmiddag med Clos des Ducs fra Angerville 2011-1999 på Marchal d’Angleterre

af event

22. oktober 2014

Indlæser kort...

Dato/klokkeslæt
22/10/2014
19:00 - 22:00

Lokation
Marchal

Adresse
Marchal
Kgs. Nytorv 34
1050 København K
Tlf.: 70226888

Se mere om eventen her:
http://www.philipsonwine.com/default.aspx?p=24&sku=801666


Marquis d’Angerville – legendarisk Volnay
Domaine Marquis d’Angerville i Volnay er et af Bourgognes mest berømte og ældste domainer. Domainet blev grundlagt så langt tilbage som i 1507, da ejendommens marker udskilles fra Hertugen af Bourgognes ejendomme og bliver et selvstændigt vinslot. I 1804 overtager den nuværende familie ejendommen. Markbesiddelserne er centreret om den allerede dengang berømte mark Clos des Ducs. I slottets park og vinkælder ses rester fra den voldgrav, der engang har omkranset ejendommen.

Pionerer og vinlus
I 1906 foretager familien en gennemgribende restaurering af vinmarkerne, der er blevet hærget af vinlusen (phylloxera) og man er blandt de første der selv aftapper vinen på Domainet. Dengang var det skik og brug at sælge til négocianter som så aftappede vinen. Familien er også blandt stifterne af INAO (Institut National des Appellations d’Origine) som promoverer hver appellations typicitet og opsætter regler for produktionen.

Pinot d’Angerville – domainets egen klon
Desuden lagde man stor vægt på, kun at udplante stiklinger af egen avl – man isolerede simpelthen sin egen klon af Pinot Noir for at bevare d’Angerville-vinenes helt unikke egenskaber. I dag regnes Marquis d’Angervilles Pinot Noir-vinstokke for at adskille sig så væsentligt fra den “ordinære” Pinot Noir, at myndighederne anerkender dem som en individuel sort; Pinot d’Angerville. Sortens vartegn er dens evne til at skabe ekstraordinært stofrige og kødfulde vine, hvilket netop er d’Angerville-vinenes adelsmærke.

Guillaume d’Angerville og biodynamiske medtoder
I 1952 arvet Jacques d’Angerville domainet og fører produktionen ind i den moderne tidsalder med stor respekt for terroir (jordbundsforhold) og tradition. Ved hans pludselige død i 2003 er Jacques blevet en levende legende og en reference for mange andre producenter, han nåede at vinificere 52 årgange! I dag ledes domainet af Jacques’ søn Guillaume og denne er allerede ved at sætte sit personlige præg på vinene med fokus på biodynamiske dyrkningsmetoder, hvilket har højnet kvaliteten yderligere.

Clos des Ducs
Volnay 1. Cru Clos des Ducs marken er et såkaldt monopole, dvs. der er kun en ejer og det er Marquis d’Angerville. Det er Angervilles mest fornemme og efterstræbte vine og den er blandt de mest berømte i hel Bourgogne.

Restaurant Marchal, Hotel d’Angleterre, København. 22. oktober 2014 kl. 19.00. Marquis d’Angerville – legendarisk Volnay
Domaine Marquis d’Angerville i Volnay er et af Bourgognes mest berømte og ældste domainer. Domainet blev grundlagt så langt tilbage som i 1507, da ejendommens marker udskilles fra Hertugen af Bourgognes ejendomme og bliver et selvstændigt vinslot. I 1804 overtager den nuværende familie ejendommen. Markbesiddelserne er centreret om den allerede dengang berømte mark Clos des Ducs. I slottets park og vinkælder ses rester fra den voldgrav, der engang har omkranset ejendommen. Angerville var blandt de allerførste til at komme egne vin på flasker, og man har fået anerkendt Domainets Pinot Noir klon som Pinot d’Angerville. Sortens vartegn er dens evne til at skabe ekstraordinært stofrige og kødfulde vine, hvilket netop er d’Angerville-vinenes adelsmærke. I dag ledes domainet af Guillaume d’Angerville, som har indført biodynamiske og økologiske dyrkningsmetoder.

Volnay Clos des Ducs 1. Cru
Volnay 1. Cru Clos des Ducs marken er et såkaldt monopole, dvs. der er kun en ejer og det er Marquis d’Angerville. Det er Angervilles mest fornemme og efterstræbte vin og den er blandt de mest berømte i hele Bourgogne, en ikonvin på linie med de berømte rødvine fra Côte de Nuits. Vi skal smage ikke mindre end 8 årgange fra denne stjerneproducent, fra 2011 til den legendariske 1999. Vi indleder naturligvis med et glas Champagne Bollinger 2004 La Grande Année og runder aftenen af med Marquis d’Angervilles egen Meursault Santenots. Uden tvivl en once-in- a-lifetime oplevelse. OBS! Alle vine kommer naturligvis direkte fra Domainets kældre under den gamle voldgrav fra Hertugerne af Bourgognes borg, som lå hvor Domainets hovedbygning ligger i dag.

I køkkenet på d’Angleterres restaurant, Marchal, regerer Michelinkokken, Ronny Emborg, som gennem de seneste år er skudt til tops på den internationale gourmetscene. Maden er en legesyg blanding af moderne teknikker og fransk elegance, som går hånd i hånd med hotellets ambition om at være Nordeuropas bedste. Marchal fik en Michelin-stjerne i marts 2014. D’Angleterres første, men Ronny Emborgs anden, som han fik i 2010 for sit arbejde på den københavnske restaurant, AOC.

Ved vores VIP middage bliver der naturligvis gjort ekstra ud af både mad og vin og deltagerantallet er meget begrænset. Denne aften bliver utvivlsom en af de sjældne!

  • Restaurant Marchal i Hotel d’Angleterre
  • Kgs. Nytorv 34
  • 1050 København K
  • Aperitif
  • 2004 Bollinger Champagne La Grande Année
  • 3 slags snacks

    1. ret

  • 2011 Volnay Clos des Ducs 1. Cru Marquis d’Angerville
  • Stegt pighvar med braiseret oksehale, jordskokkeskum og æble

    2. ret

  • 2010 Volnay Clos des Ducs 1. Cru Marquis d’Angerville
  • 2009 Volnay Clos des Ducs 1. Cru Marquis d’Angerville
  • Glaseret brissel med kartoffelterrin, vesterhavsost, timian og sauce på fermenterede svampe

    3. ret

  • 2007 Volnay Clos des Ducs 1. Cru Marquis d’Angerville
  • 2006 Volnay Clos des Ducs 1. Cru Marquis d’Angerville
  • Stegt lammefilet med variation af løg, puré på karamelliserede skozonérødder og sauce med vadouvan

    4. Ret

  • 2005 Volnay Clos des Ducs 1. Cru Marquis d’Angerville
  • 2002 Volnay Clos des Ducs 1. Cru Marquis d’Angerville
  • Braiseret dyrekølle med stegt foie gras, solbær og grønne bønner

    5. ret

  • 1999 Volnay Clos des Ducs 1. Cru Marquis d’Angerville
  • Rosastegt due med trøffelpuré, kejserhatte og sauce med confiteret duelår

    6. ret

  • 2011 Meursault Santenots 1. Cru Marquis d’Angerville
  • Comté med trøffel, hasselnød og lun brioche

    Vigtigt: Af hensyn til bordplanen, er det vigtigt, at deltagere som ønsker at sidde samlet, også bestiller samlet. Stærkt begrænset antal pladser. Der tages forbehold for ændringer i smageprogrammet.

    NB! Købte billetter refunderes ikke, heller ikke ved udeblivelse fra arrangementet NB! Billetter fremsendes i PDF pr. mail og du skal selv printe

Om forfatteren 

event

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine