Dato/klokkeslæt
26/03/2015
18:00 - 22:00
Lokation
Bojesen på Axelborg
Adresse
Bojesen på Axelborg
Vesterbrogade 4A
1620 København V
Tlf.: 3391 4600
Se mere om eventen her:
http://www.bojesen.dk/
Kirsebærmændene og den nordiske drue
Dansk kirsebærvin er gået fra at være en af de billige flasker på hylden i Aldi til at være en efterspurgt vinøs oplevelse blandt vinkendere i hele verden. Meget af æren tilskrives de tre herrer bag Frederiksdal Kirsebærvin, der siden 2006 har fremstillet innovative vine på Lolland. Men hvordan kom en godsejer, en journalist og en kok egentlig til at lave kirsebærvin?
Få svaret, når godsejer Harald Krabbe og journalist Morten Brink Iwersen gæster Axelborgsalen til en Unikamiddag i kirsebærrets tegn. De tager et par af deres rigtig gode flasker med og fortæller historien om vinen og den nordiske drue.
Unikamiddagen foregår den 26. marts kl. 18.00 på Axelborg og koster kr. 675,-. Rasmus Bo Bojesen er aftenens vært og sørger for god mad og vin. Og mon ikke der sniger sig lidt kirsebær i både gryden og glasset?
Lidt om kirsebærvinen fra Frederiksdal
På Frederiksdal Gods vokser række efter række af smukke Stevnskirsebær. De er for sure til at spise friske, men som most er bærrene uforlignelige i deres aroma og smag. Godsejer Harald Krabbe var faktisk tæt på at rive træerne op og så korn i stedet, men heldigvis fortrød han. Et tilfældigt møde med journalist og vinentusiasten Morten Brink Iwersen satte skub i idéen om en dansk kirsebærvin i topklasse. Siden blev kok og restauratør Jan Friis-Mikkelsen involveret i projektet. Vinene spænder fra søde dessertvine, der sender tankerne mod vintage portvin, til tørre rødvine, der matcher kraftige kødretter og ost.