Dato/klokkeslæt
12/11/2014
19:00 - 22:00
Lokation
Malling Kro
Adresse
Malling Kro
Stationspladsen 2
8340 Malling
Tlf.: 70226888
Se mere om eventen her:
http://www.philipsonwine.com/default.aspx?p=24&sku=801670
Renato Ratti – Barolos innovator
I midten af 1900-tallet mente man, at Barolo skulle smage på én måde; kraftfuld, bentør og med garvesyre strittende ud til alle sider. Men det ville ønologen Renato Ratti ikke nøjes med. I 1960 kortlagde han markerne i Barolo med samme detaljerigdom, som munkene gjorde det i middelalderens Bourgogne. Derpå udplantede han marker ved Barolo-byen La Morra, hvor han havde analyseret sig frem til, at man kunne fremstille Barolo-vine i en silkeagtig og kødfuld stil, som aldrig før havde set dagens lys.
Teknikken finpudses
Efter få år stod det Renato Ratti klart, at de druer han høstede kunne skabe unikke Barolo-vine, men han vidste ikke selv hvordan han kunne udnytte potentialet bedst muligt. Derfor ansatte han i 1969 den talentfulde Massimo Martinelli, og i årene der fulgte udviklede de i fællesskab en ny vinificeringsmetode til Barolo, som indebar en forkortelse af maceration, gæring og fadlagring. Takket være denne metode blev vingårdens Barolo-vinene bemærkelsesværdigt raffinerede og elegante fra midten af 1970’erne.
Perfektionen opnås
Under ledelse af Renato Rattis søn Pietro opføres en splinterny vingård i årenes efter årtusindskiftet. Vingården specialdesignes i alle henseender til at varetage druer fra det unikke område, som Renato Ratti identificerede og i 1960, og fremstille en så raffineret og elegant vin som muligt, efter de retningslinjer som Massimo Martinelli udstak i 1970’erne. Fra og med årgang 2005 har Renato Rattis vine gået fra sejr til sejr. F.eks. fik hans 2005 Barolo topplacering på Wine Spectators legendariske Top 100-liste, og 2006’eren blev nr. 1 på Wine Enthusiasts top 100.
Malling Kro
12. november 2014 kl. 19.00.
Smag fantastiske Barolo-vine, mød Pietro Ratti og nyd en formidabel 5- retters menu. Renato Ratti, Pietros far, kortlagde Barolo-markerne med samme detaljerigdom som man finder det i Bourgognes Cru’er. Det var ingen tilfældighed, at han valgte at lægge sine egne marker ved byen La Morra. Han vidste nemlig, at det er dér de mest silkeagtige og frugtige Barolo-vine laves. Huset ledes i dag af Pietro Ratti, og hans fornemme vine afspejler netop dét hans far ønskede; Elegante, silkeagtige Barolo-vine i verdensklasse. Vi smager fra den allerede nu historiske 2010 årgang og tilbage til den ligeledes historiske 2000 årgang! Malling Kro – et gastronomisk vartegn
Kroen er beliggende 12 km syd for Århus i et charmerende landsbymiljø ved skov og strand. På Malling Kro forener Køkkenchef Mikkel Korsgaard Sørensen og hans team kombinerer traditioner med fornyelser på et højt gastronomisk niveau, -lavet med sjæl og serveret med smil af et ungt og afslappet, men kompetent team.
- Malling Kro
- Stationspladsen 2
- 8340 MallingApéritif
- 2013 Dolcetto Colombe Renato Ratti
- Mini carpaccio1. ret
- 2013 Barbera d’Alba Ratti
- 2012 Langhe Nebbiolo Renato Ratti
- Svampesuppe af efterårets svampe med trøffel
- 2. ret
- 2010 Barolo Marcenasco Renato Ratti
- 2010 Barolo Rocche Dell´Annunziata Renato Ratti
- Letrøget perlehøne med brombær3. ret
- 2009 Barolo Marcenasco Renato Ratti
- 2009 Barolo Rocche Renato Ratti
- Andebryst med lakrids og blommer4. ret
- 2007 Barolo Marcenasco Renato Ratti
- 2007 Barolo Rocche Renato Ratti
- Oksefilet med løg og selleri5. ret
- 2000 Barolo Marcenasco Renato Ratti
- 2000 Barolo Rocche Renato Ratti
- Krondyr med kirsebær og jordskokVigtigt: Af hensyn til bordplanen, er det vigtigt, at deltagere som ønsker at sidde samlet, også bestiller samlet. Stærkt begrænset antal pladser. Der tages forbehold for ændringer i smageprogrammet.
NB! Købte billetter refunderes ikke, heller ikke ved udeblivelse fra arrangementet. NB! Billetter fremsendes pr. mail i PDF, du skal selv printe.