17. september 2004

Det chilenske vinhus Errazuriz har en tradition for innovation. De sidste år er bl.a. anvendt på at eksperimentere med vildt gær fremfor industrigær i gæringen af forskellige druetyper. Det forklarede vinmager Pedro Izquierdo ved et nyligt seminar i København. Og alle deltagere fik lov at smage forskellen på medbragte prøver. Interessant hvor stor en rolle typen af gær har af indvirkning på den færdige vin. Vinene på vildt gær var mere fyldige, komplekse og havde egentlig mere smag.

Men Errazuriz stopper ikke her. En del af produktionen er allerede omlagt til økologiske metoder og Pedro Izquierdo afviste ikke, at en del også vil blive decideret biodynamisk efter Rudolf Steiners metoder. Spændende at følge om det også kan smages i vinene.

Errazuriz forhandles i Danmark af H.J. Hansen Vin.

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine