• Forside
  • /
  • Blog
  • /
  • Engelske forbrugere foretrækker stadig korkpropper

25. november 2003

Engelske forbrugere foretrækker stadig, at vinflaskerne er forsynet med korkprop frem for skruelåg eller en kunstprop. Det viser en ny engelsk undersøgelse udgivet af Wine Intelligence. Undersøgelsen baserer sig på 1.150 online respondenter, der har udfyldt et spørgeskema i august måned. Undersøgelsens resultat er en våd klud i hovedet på de mange engelske vinkæder og supermarkeder, der det seneste år har plæderet for skruelåg i stedet for kork.

Den klassiske lyd af en flaske, der bliver trukket op, er stadig et meget vigtigt ritual i forbindelse med at drikke vin, viser undersøgelsen. 99% af de adspurgte sagde, at de var positive eller neutrale over for korkpropper, mens næsten 60% ikke ønskede at købe vin med skruelåg. Dog sagde knap 1/3, at deres holdning til skruelåg var blevet forbedret inden for det sidste stykke tid.

De syntetiske propper er de adspurgte meget neutrale over for; de har ikke noget imod dem, men de er heller ikke begejstret for dem. I øvrigt var de, der drikker vin fra New Zealand og Tyskland, mest begejstret for skruelåg – måske fordi, der faktisk er relativt mange skruelåg på flasker herfra? Og de over 45 år var også mere åbne over for skruelåg end de yngre.

 

 

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine