• Forside
  • /
  • Blog
  • /
  • Engelsk fond skal investere i vin for 100 mill. kr.

15. august 2003

En ny engelsk investeringsfond vil forsøge at rejse 100 mill. kr. til at investere i topvine fra Bordeaux, Bourgogne, Rhône, Italien, Californien, Spanien og Australien. Det skriver Decanter.com. I Danmark havde VinInvest svært ved at finde investorer til små 6 mill. kr., men i England har man åbenbart flere villige investorer. Selskabet kaldes Amphora og er beliggende på Cayman Islands og de søger investorer, der hver især vil skyde minimum 14.000 Euro (ca. 100.000 kr.) ind i selskabet.

Selskabets rådgiver og direktør er Christopher Burr, som også er involveret i Vin-børsen Uvine. Han siger, at porteføljen bliver overvejende Bordeaux med en blanding af nyere vine, men også ældre samleobjekter vil have interesse.

Selskabet vil forsøge at købe direkte hos slottene, men ellers via den traditionelle kanal. Det ser sig som en konkurrent til auktionshusene, da det meget gerne vil købe private samlinger direkte. Og det vil ske uden kommissioner og hurtigere end auktionshusene kan klare det.

Investorerne vil blive afkrævet en management fee på 2% om året og efter 2005 vil selskabet også kunne opnå en resultatbaseret fee på 15%.

 

 

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine