• Forside
  • /
  • Blog
  • /
  • Ejerne bag Sassicaia introducerer ny vin

22. marts 2002

Nicolò Incisa della Rocchetta, der producerer den berømte Supertoscaner Sassicaia, introducerer nu en ny vin fra vinmarker nær hans egen vingård Tenuta San Guido i Bollgheri i Toscana. Vinen er en blanding af Cabernet Sauvignon, Merlot og Sangiovese og hedder Guidalberto, efter et familemedlem Guidalberto della Gherardesca, som i 1800-tallet fremstillede vin i Bolgheri.

Den første årgang er 2000 og den kommer til landet i juni måned i år. Den danske importør er Philipson Wine og vinen kan allerede bestilles nu. Prisen er DKK 299,- pr. flaske.

Druerne kommer fra marker med samme jordforhold og klima som Sassicaia, men vinen er anderledes på grund af blandingen af de tre druetyper og vinen kommer fra yngre vinstokke. Guidalberto er gæret på temperaturstyret ståltanke og lagret 14 måneder på egefade, hvor 25% er nye amerikanske, 25 % er nye franske og 50% er brugte fade fra Sassicaia. Produktionen i den første årgang er 5.000 kasser, men skulle gerne nå op på 17.000 kasser om 10 år.

Spændende om den nye vin bliver ligeså kultagtig som storebroderen?

Du kan købe vinen her:

http://www.philipsonwine.com/

 

 

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine