• Forside
  • /
  • Blog
  • /
  • Egefad øger rødvins evne til at hindre kræft

17. december 2003

Videnskabsmænd har fundet endnu en cancer-hindrende evne ved rødvin og denne gang stammer den fra egefad. Franske forskere har fundet, at rødvin, der lagrer på egefade udvikler et stof, der kaldes vescalagin. Når dette stof kommer i forbindelse med andre stoffer i rødvinen, har det i forsøg vist at have antitumor evner – faktisk var det mere end 250 gange stærkere end en klinisk medikament, der kaldes etoposide. Forskerne vil nu forsøge om stofferne fra vinen kan udvikles til et decideret medikament.

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine