• Forside
  • /
  • Blog
  • /
  • Det rigtige vinglas har stor betydning

3. september 2002

Nu er det videnskabeligt bevist – vin smager bedre, hvis man drikker af det rigtige glas. Det hævder en artikel i tidsskriftet New Scientist. Videnskabsfolk fra University of Tennessee i Knoxville har påvist, at det er bedst at drikke rødvin af et bordeauxglas fremfor et højt champagneglas eller et Martini cocktailglas. Ved at måle syreindholdet i glasset har videnskabsfolkene påvist, at både formen og størrelsen af glasset ændrer den kemiske sammensætning af vinen, som erfarne vinfolk kan smage. Når syren blandes med ilt bliver den blød og medgørlig, mens den er streng uden ilt.

Forsøget blev foretaget på både studenter, lærere og vinfolk. Og det var kun vinfolkene, der kunne smage forskel på vinene!

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine