• Forside
  • /
  • Blog
  • /
  • Den stærke Euro giver problemer i Bourgogne

7. august 2003

Den stærke Euro hjælper ikke de små vinproducenter i Bourgogne til at komme på fode igen efter 2-3 års krise. Det skriver Just-Drinks.com. Handelsorganisationerne har anbefalet investering i nyt udstyr og træning for at kunne imødegå en økonomisk nedtur, men uden resultat. Og samtidig med den økonomiske krise er der en frygt for at Bourgogne’s flotte image er på vej nedad. Bl.a. har der været fortørnelse i Bourgogne over, at der ikke blev serveret Bourgogne vin til et Formel 1 løb i år – det plejer ellers at være tilfældet.

I regionen syd for Côte d’Or (Macon og Beaujolais) er 234 små producenter i økonomiske vanskeligheder og 600 tæt på at være det. Håbet er at likviditeten for salget af årgang 2002 snart begynder at strømme ind og dermed lindrer lommesmerterne. Men den svage dollar modvirker dette – eksporten går trægt. Vinen er simpelthen blevet for dyr for amerikanerne.

 

 

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine