• Forside
  • /
  • Blog
  • /
  • De første En Primeur 2000 bedømmelser

26. marts 2001

Som altid er det amerikanske WineSpectator, der er først med bedømmelserne af En Primeur vinene. De første er netop frigivet og det drejer sig om de 5 Premier Cru slotte samt enkelte af de bedste Pomerol og St. Emilion slotte. Og der er tale om rigtig gode bedømmelser.

Château Lafite-Rothschild, Château Latour og Château Margaux fra Médoc, Château Le Pin og Vieux-Château Certan fra Pomerol samt Château Cheval Blanc fra St. Emilion scorer alle 95-100 point – det højeste WineSpectator giver i sine Primeur bedømmelser.

Der har været spekuleret meget i om årgang 2000 nu også var så fantastisk, som rygterne sagde – og noget kunne tyde på det. I Médoc taler man om den bedste årgang siden 1990, mens man i Pomerol og St. Emilion er mere tilbageholdende, da 1998 her var en rigtig god årgang. Der bliver også spekuleret i priser. Og én ting er sikkert – de falder næppe. Hvor meget de stiger afhænger af det enkelte slot og dets vin. De bedste (som de, der er nævnt ovenfor) kan sikkert tage den pris, de har lyst til. Amerikanerne køber dem under alle omstændigheder. På andre vine, vil man sikkert opleve stigninger på 10-15%, måske mere, hvis kvaliteten er helt i top.

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine