• Forside
  • /
  • Blog
  • /
  • De amerikanske kultvine falder i værdi

22. februar 2002

De amerikanske kultvine er faldet voldsomt i værdi ved de seneste auktioner. Det skriver Decanter.com. Vine som Screaming Eagle, Bryant Family og Harlan Estate har typisk haft en pris på omkring 1.000 $ pr. flaske, men nu opnår de betydeligt mindre på auktion – i flere tilfælde kun halvdelen af den satte mindstepris. Priserne på disse kultvine er kun halvdelen af de meget høje priser, der herskede for ca. 2 år siden.

Der angives flere årsager til det store prisfald. Den generelle økonomiske situation har så klart en afsmittende effekt på auktionsmarkedet. Desuden er årgang 1998 ikke den bedste i Californien og samtidig er der mange vinsamlere, der nu har anskaffet et af “trofæerne” og dermed ikke efterspørger vinene mere.

Prisfaldet på de californiske vine har dog ikke slået igennem på vinene fra Bordeaux. Chateau Petrus sælger således stadigvæk for omkring $1.000 pr. flaske i de rigtige årgange.

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine