10. oktober 2002

Det danske slot i Bordeaux, Château de Haux, udvider endnu en gang med købet af en nærliggende vinmark. Den 1. oktober 2002 har Aktieselskabet Franske Vingårde, der ejer Château de Haux, købt 17 hektar vinmarker fra naboejendommen Château Lagorce, således at druerne fra disse tilstødende marker fremover vil indgå i produktionen på Château de Haux.

Bygningerne på Château Lagorce, der for en stor del stammer fra det 16. århundrede, er frasolgt til et selskab, der i England udvikler country clubs og golfbaner.

Baggrunden for købet skal søges i det stadigt stigende salg af vinene fra Château de Haux, sammenholdt med ønsket om fortsat at kunne udvide aktionærkredsen.

Château de Haux med oprindelig 21 hektar vinmarker, blev i 1985 købt af Aktieselskabet Franske Vingårde med brødrene Flemming og Peter J. Jørgensen som initiativtagere sammen med en større kreds af vininteresserede. I dag har selskabet mere end 10.000 aktionærer, ejer tre vingårde og har yderligere to i forpagtning. Det plantede areal udgør i alt lidt mere end 75 hektar, og den samlede produktion påregnes i indeværende år at blive på omkring 560.000 flasker.

Vinene forhandles i Danmark af Kjær & Sommerfeldt, men en betydelig del af produktionen sælges til aktionærerne. Man kan blive aktionær ved at tegne en aktie på DKK 500 og for dette beløb erhverver man retten til hvert år at kunne købe 12 fl. af slottets vin til en favorabel pris.

Du kan læse mere om Château de Haux her:

http://www.haux.com/

 

 

 

 

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine