27. august 2004

Dansk Vinskue 2004 blev afholdt i lørdags på Skovriderkroen i Charlottenlund. Dansk Vinskue er den EU-godkendte nationale prøveinstans for dansk vin. De danske vingårde kan således tilmelde vine til vinskuet og få dem bedømt. Efter super-årgangen 2003, var det ventet at der var mange medaljer til de deltagende vine, men kun 7 ud af 105 deltagende vine blev præmieret med medaljer. Gennemsnitstandarden var dog høj på de ikke-præmierede vine.

Bedømmelsen af de danske vin blev foretaget af et panel af sommelier’er, og formanden for dommerpanelet, Jesper Boelskifte udtaler:

“Standarden af de danske vine fra årgang 2003 var egentlig pæn, men når der kun var 7 vine som modtog præmiering, så er det fordi medaljekriterierne er meget høje. For at en dansk vin kan modtage medalje på Dansk Vinskue, skal den kunne konkurrere på lige fod med de bedste internationale vine, og det var der altså 7 danske vine der kunne efter dommerpanelets mening. Hvis man tænker over det, er resultatet da ikke så ringe. Hvis hver anden dansk vin fik medalje, ville konkurrencen jo være utroværdig. Vinavlerne kan dog trøste sig med at der var mange gode vine iblandt de ikke-præmierede, men god er bare ikke nok til medalje”

Den højest præmierede, og dermed bedste vin på skuet var rødvinen Nordlund 2003 no.1, vinificeret af Jens Michael Gundersen på Dansk VinCenter i Avedøre Landsby. Vinen modtog en sølvmedalje, og Jens Michael Gundersen blev udnævnt til Årets Vinbonde, og modtog vandrepokalen herfor.

I alt blev der uddelt 7 medaljer, der alle gik til professionelle vinavlere. Det er et tegn på høj standard af de kommercielle vine. Mange af amatøravlerne fik dog rosende omtale for deres vine.

De 7 vine som modtog medaljer var:

Sølv – Rødvin Nordlund, 14,00 point, Dansk VinCenter, Avedøre, ved Jens Michael Gundersen

Bronze – Hvidvin, 13,63 point, Skærsøgaard Vin, Dons, ved Sven Moesgaard

Bronze – Rødvin Nordlund, 13,50 point, Dansk VinCenter, Avedøre, ved Jens Michael Gundersen

Bronze – Rødvin Nordlund, 13,38 point, Dansk VinCenter, Avedøre, ved Jens Michael Gundersen

Bronze – Mousserende, 13,38 point, Skærsøgaard, Dons, ved Sven Moesgaard

Bronze – Rødvin, 12,88 point, Frederiksborg Vin, Hillerød

Bronze – Hvidvin, 12,75 point, Skærsøgaard Vin, Dons, ved Sven Moesgaard

Alle har i øvrigt mulighed for på lørdag den 28. august at møde de danske vinbønder og smage de danske vine, idet 32 vinbønder over hele landet holder åbent hus på det der hedder “Dansk Vindag”. Adresser på åbne vingårde findes på www.vinavl.dk.

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine