• Forside
  • /
  • Blog
  • /
  • Chirac’s vingave til Blair giver problemer

8. maj 2003

En af gaverne til den engelske premierminister Tony Blair i anledning af hans 50 års fødselsdag forleden, var en fornem vingave fra den franske præsident Chirac. Chirac forærede Tony Blair 6 flasker Château Mouton-Rothschild 1989 og en flot karaffel. Umiddelbart en flot gave, der kunne medvirke til at forbedre det anstrengte forhold mellem de to lande og dets ledere. Men den engelske avis The Guardian vil det anderledes! De citerer flere franske vineksperter, bl.a. Michel Bettane fra bladet La Revue du Vin de France, for at hævde at Mouton-Rothschild er faldet efter de andre 1. cru vine siden 1986 og at årgang 1989 derfor slet ikke er særlig god. Og mener med andre ord at Chiracs gave ikke er, hvad den ser ud til.

Andre, bl.a. Michael Broadbent fra auktionshuset Christies, mener dog at vinen er særdeles god, men at den sikkert bør gemmes i 5-10 år endnu inden den drikkes. Om så Blair har råd til at drikke den er en anden snak. I følge gældende regler, skal gaver over 140 £ beskattes og det betyder, at Blair skal betale ca. 5.000 kr. i skat for at drikke vinen…

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine