• Forside
  • /
  • Blog
  • /
  • Château Petrus bliver ikke klar til en primeur smagning

11. marts 2003

I Bordeaux gør man klar til den årlige en primeur smagning af efterårets høst. Den foretages normalt i slutningen af marts måned og danner grundlag for en primeur salget, der starter i maj/juni måned. Men i år vil en række vine fra firmaet Jean-Pierre Moueix ikke være til stede. Det drejer sig blandt andre om Château Petrus, Chateau Magdeleine i St. Emilion, Latour a Pomerol, La Fleur Petrus, Trotanoy og Hosanna i Pomerol. Christian Mouiex fra firmaet siger, at det skyldes, at vinene simpelthen ikke er klar før i juni måned på grund af en meget langsom malolaktisk gæring i år.

Normalt sættes vinene til smagning og salg tidligt, så slottene kan få solgt vinene og betalt deres regninger. Men for øjeblikket bugner de fleste slotskasser med penge, så man har ikke som tidligere det store behov for et tidligt salg. Og der er også en stigende enighed om blandt slotsejerne, at marts måned er for tidligt at smage de unge vine og at smagningen bør udsættes til juni eller september.

Også de kendte vinforfattere som Robert Parker, Hugh Johnson og Steven Spurrier er enige om, at smagningen bør udsættes – optimalt til september måned.

Men som altid når det drejer sig om Bordeaux, så går der nok et stykke tid inden det bliver implementeret.

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine